De Kaanster Vlinthippers

In september 1999 is ter gelegenheid van het millenniumfeest in Kantens een gemengd koor opgericht met ongeveer 20 leden en die zichzelf “de Kaanster Vlinthippers” noemen.

Wat als een lolletje was bedoeld is uitgegroeid tot een volwassen koor met maar liefst 24 leden, twee muzikanten en sinds september 2007 een nieuwe dirigente, Hilda Mulder genaamd. Het koor onderscheidt zich van andere koren door haar bijzonder repertoire. Met de verschillende marsliederen, oude school liedjes, smartlappen, hedendaagse Nederlandstalige liederen en vrolijke Groningse liedjes creƫert het koor bij ieder optreden een zeer hoog meezing gehalte waardoor ieder concert een lust is om naar te luisteren.

Regelmatig gaat het koor op pad in de regio. Door het hele jaar heen zingen zij in verzorgingstehuizen, woonzorgcentra, verpleegtehuizen, bij het Molenfeest of voor de wandelaars van de Tocht om de Noord.
Het is een groot genoegen voor de Vlinthippers om te zingen en voor de luisteraars om ons te horen zingen; een plezier voor beiden!

Het seizoen van het koor is van 1 september tot 1 juni en de oefenavonden zijn op zaterdag van 18:00 uur tot 19:45 uur in ’t Schienvat te Kantens.

Kom gerust eens langs tijdens een repetitie en doe gezellig mee. U bent altijd welkom.