Speeltuin ’t Spruddernust

In 1992 is het idee ontstaan voor een speeltuin in Kantens. Er is toen door veel vrijwilligers een speeltuinvereniging opgericht. Door die vrijwilligers is gezocht naar een geschikte plek er zijn ideeën aangedragen voor speeltoestellen. Er zijn veel activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen. Er werd een prachtige glijbaan gemaakt door de mensen van Kantens. Een grote glijbaan in het midden en twee kleine glijbanen aan de zijkanten, echt een prachtige glijbaan. Helaas is deze glijbaan in de loop van de jaren afgekeurd door de instantie die de veiligheid van de speeltoestellen controleert. Uiteraard is er nu een goedgekeurde glijbaan aanwezig.
Op vrijdag 4 juni 1993 werd de speeltuin feestelijk geopend met een muzikale rondgang van Muziekvereniging Opwaarts uit Uithuizen, een grote barbecue en vuurwerk.

Het onderhoud van de speeltuin aan het Pastoriepad wordt door vrijwilligers en door leden van de vereniging gedaan. Het speelveldje aan de Meidoornstraat wordt door de gemeente onderhouden. De toestellen worden door vrijwilligers en door leden van de Speeltuinvereniging onderhouden.
Alle toestellen worden jaarlijks door Nijha gekeurd en wanneer het nodig is worden er reparaties uitgevoerd of onderhoud gepleegd om het spelen zo veilig mogelijk te maken voor onze doelgroep, de kinderen t/m 12 jaar.
In het voorjaar rond koninginnedag gaat de speeltuin open en in het najaar eind oktober rond de herfstvakantie wordt de speeltuin weer gesloten.

Eén keer per jaar organiseert de speeltuinvereniging een speelmorgen of -middag speciaal voor de kleine kinderen. Tevens helpen de leden van de speeltuinvereniging mee met de paasmiddag en de intocht van Sinterklaas.

De vereniging valt onder Vereniging Dorpsbelangen Kantens. Op vrijdag 4 juni 1993 is de speeltuin geopend. We mogen, voor een dorp als Kantens, zeker trots zijn op onze mooie speeltuin.

Overigens zijn nieuwe donateurs natuurlijk van harte welkom! Voor € 6,- per 2 jaar ben u al donateur! Op deze manier draagt u een steentje bij aan het voortbestaan van de speeltuin en het speelplezier van de kinderen. U kunt zich aanmelden bij de penningmeester Geert Doornbos.

Het bestuur
Wim Hartlief (voorzitter)
Kooistraat 73
9995 RA Kantens
0595 551235

Nelie de Vries (secretaris)
Usquerderweg 14
9998 NZ Rottum

Geert Doornbos (penningmeester)
Oosterweg 3
9995 VJ Kantens
0595 55 72 50

Katja de Weerd (bestuurslid)