Stichting Kanster Jeugdhonk

De stichting Kantster Jeugdhonk werd opgericht op 26 september 1997, maar alles begon veel eerder. In 1994 begonnen Rebecca Colstee en Frank Knot met het op papier zetten van idee├źn, zij werden daarbij geholpen door hun moeders omdat zij zelf nog niet meerder jarig waren. Er werd een handtekeningenactie gehouden in Kantens, Rottum en Stitswerd. Er werden enkele honderden handtekeningen opgehaald. Met deze handtekeningen gingen zij naar het gemeentehuis en boden deze aan aan de toenmalig wethouder Piet de Boer. Hiermee was de eerste stap gezet.

Er werd een bestuur opgericht van 13 personen. Met die 13 personen werden er statuten gemaakt voor de stichting. De stichting werd opgericht bij notaris Timmer in Uithuizen (die wij heel erg dankbaar zijn voor zijn steun en wijze raad). De stichting heeft als doel het onderdak bieden aan jongeren die samen willen komen voor een drankje en muziek en vele andere activiteiten.

De stichting heeft altijd gestreeft naar een eigen gebouw, maar dat was natuurkijk erg moeilijk voor elkaar te krijgen. Voor die tijd werden de feesten gehouden in Salem. Sinds 22 februari 2002 hebben we ons eigen pand aan de pastorieweg 35a.
In de ijsperiode gebruikt de ijsbaanvereniging het pand. In het pand is alles aanwezig wat je nodig hebt in een jeugdhonk.

Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Eemsmond, Jantje Beton, SNS Fonds Middelstum, Stichting Rode Burger Weeshuis, Stichting Katholieke Noden, Kamminga fonds, Julliana fonds, en vele anderen.

Het Kantster Jeugdhonk is een plek geworden waar bijna alle jeugd van Kantens komt. Ook de jeugd uit andere dorpen weten het jeugdhonk te vinden. Het jeugdhonk is een plek voor iedereen. Kom ook eens langs als je zin hebt.
Of kijk eens op onze site.